Prah za fiksiranje, sublimacija na pamuk

Kategorija:

Opis

Opis proizvoda

Prah za fiksiranje, Sublimacija na pamuk je inovativna tehnika prijenosa aplikacije na pamučne bijele i svijetle majice, Low Cost tehnologijom desktop printera. Ova tehnika pogodna je za male i srednje tvrtke koje se bave tiskom na majice ali i na razne druge proizvode. Pogotovo prikladna tehnika za male personalizirane naklade koji se mogu tiskati tehnikom sublimacije.
Sublimacija na pamuk – Prah za fiksiranje služi kao stabilizator boje na transfer papiru. Nakon ispisa otisnuti se papir provlači kroz prah koji na sebe veže mokru isprintanu boju. Nakon što se prah nanese aplikacija je sprema za termo transfer. Upute za apliciranje pogledajte u našim video radionicama.

Na što je sve potrebno paziti kod otiska?
Jedno od najbitnijih koraka je postupak provlačenja papira kroz prah. Ovdje svakako pripazite da vam se print na majici ne pomakne.
 
Kompletna kalkulacija troška A4 ispisa sa 60% ispune printa iznosi 2 kn/kom za jednu majicu što je vrlo prihvatljivo. U tu kalkulaciju uračunat je papir, boja i prah.
Sa takvom kalkulacijom lagano možete konkurirati bilo kojoj tehnici tiska koje mogu isporučiti full color otisak na bijele i svijetle podloge. U tom segmentu možemo navesti DTG tehniku tiska na majice koje koriste slične boje za prijenos aplikacija. Ova tehnika vrlo je otporna i konstanta kod pranja i održavanja majica. Testirali smo majice na 40-50 pranja pri temperaturi od 60°. Otisak je i nakon toliko pranja ostao postojan, a boje nisu jako izgubile na intenzitetu. Svakako preporučamo pranje na 40° tako će aplikacija zasigurno izdržati i puno više pranja. Kod pranja okrenite majice naopako i nemojte glačati direktno preko aplikacije. Svakako prije pranja pročitajte upute oko održavanja koje se nalaze u samom pakiranju transfer papira za sublimaciju na pamuk.

Koja mi je sve oprema potrebna za ovaj proizvod?
Osim printera koji koristi boje na vodenoj bazi (najčešće Epson printeri sa refill bojama) slobodno možete koristiti i pisače s gel bojama za sublimaciju (SubliJet-R, Grawerton). Osim printera potrebna Vam je i ravna termo preša. Ako nemate termo prešu pogledajte strojeve iz naše ponude termo preša za majice.
Naravno uz prah za fiksiranje boje na pamuk potreban Vam je i transfer papir.

SubliOnCotton tehnologija podržava printanje sa sublimacijskim bojama na vodenoj bazi.
SubliOnCotton tehnologija podržava printanje sublimacijskim gel bojama SubliJet-R, Grawerton

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.